Group 2
Group 2
Group 2

Referanser

CO2PRO™FREEZE Fryseanlegg til Berg Seafood (2019)

Proff Kulde leverte i 2019 nytt CO2PRO™FREEZE komplett fryseanlegg til fryselager hos Berg Seafood (L. Berg Sønner AS) i Svolvær.

Selskapet L. Berg Sønner ble stiftet i 1828, og har drevet sammenhengende med mottak, henging og foredling av fisk siden da. L. Berg Sønner produserer lutefisk etter egen oppskrift og det nye prisvinnende produktet gryteklar tørrfisk i porsjonspakker.

Berg Seafood

CO2PRO™FREEZE Innfrysningsanlegg til Myre Fiskemottak (2019)

Proff Kulde innledet et samarbeid med Myre Fiskemottak i 2018, og leverte vinteren 2019 nytt CO2PRO™FREEZE Innfrysningsanlegg med blant annet to nye CO2 frysetunneller med en total kapasitet på over 50 tonn i døgnet.

Vi har også levert flere mindre frys- og kjøleanlegg til produsenten av ferskfisk, saltfisk og tørrfisk som ledes av Ted Robin Endresen.

Myre Fiskemottak

CO2PRO™FREEZE Kjøle- og frysemaskineri - krabbefartøyet "Arctic Pioneer" (2019)

Proff Kulde leverte høsten 2019 komplett CO2PRO_Freeze™ kjøle- og frysemaskineri til krabbebåten «Arctic Pioneer». Krabbefartøyet er hjemmehørende i Tromsø, og eies av Arctic Pioner AS. Polar Seafood Norway AS er medeier i rederiet.

Polar Seafood Norway AS

CO2PRO™Heat varmepumpe til Stamsund hotell (2020)

Proff Kulde leverte i 2019 ny CO2PRO™Heat varmepumpe til selskapet Lofoten Services AS for drift ved Stamsund Hotell.

CO2PRO™RSW 60 - fiskefartøyet "MT Senior" (2020)

Proff Kulde har levert nytt miljøvennlig CO2PRO™ RSW-anlegg og komplett sirkulasjonssystem med ventilstyring til rederne av fiskefartøyet "MT Senior". Det er selskapet Nordfiskeren AS som står for driften av fiskefartøyet med hjemmehavn i Karlsøy kommune.

CO2PRO™RSW100 - fiskefartøyet "Seingen" (2019)

I 2019 leverte Proff Kulde CO2PRO™ RSW-anlegg med komplett styring av sirkulasjonssystem ombord i fiskefartøyet "Seingen" som ble bygget ved verftet Mundal Båt AS. Fartøyet eies av rederiet Fjordbakk AS fra Henningsvær.

Mundal Båt

CO2PRO™RSW150 - fiskefartøyet "Ingvardsson" (2019)

Proff Kulde har levert nytt miljøvennlig CO2PRO™ RSW-anlegg til fiskefartøyet "Ingvardsson" som drives av rederiet TM Fisk AS hjemmehørende i Hammerfest.

CO2PRO™RSW160 - fiskefartøyet "Lofotværing" (2018)

I 2018 leverte Proff Kulde nytt miljøvennlig CO2PRO™ RSW-anlegg til fiskefartøyet "Lofotværing".

"Lofotværing" var sammen med fartøyet "Sofie" pilotkunde i utviklingsprosjektet til Proff Kulde som ble støttet av Innovasjon Norge i perioden 2017/2018.

Nyhetsarkiv Innovasjon Norge 2018 - Holder fisken kald med kjøleanlegg

CO2PRO™RSW160 - fiskefartøyet "Nygaard Senior" (2019)

I 2019 leverte Proff Kulde nytt miljøvennlig CO2PRO™ RSW-anlegg til fiskefartøyet "Nygaard Senior" til rederiet Berner Nygård AS i Flakstad kommune.

CO2PRO™RSW40 - fiskefartøyet "Boie"

Proff Kulde har i 2020 levert nytt miljøvennlig CO2PRO™ RSW-anlegg til fiskefartøyet "Boie" som drives av reder Bjørn Hellestø fra Ræge. Leveransen omfattet RSW-anlegg og ventilstyring.

CO2PRO™RSW60 - fiskefartøyet "H Larsen" (2021)

Proff Kulde har levert nytt miljøvennlig CO2PRO™RSW til den nye 13 meters snurrevadbåten "H Larsen" bygget ved Grovfjord Båtbyggeri.

Rederiet Stufunes AS kunne i slutten av januar legge kursen mot fiskefeltene med helt nytt og flott fiskefartøy.

Grovfjord Båtbyggeri

CO2PRO™RSW60 - fiskefartøyet "Unstad Junior" (2020)

Høsten 2020 leverte Proff Kulde nytt miljøvennlig CO2PRO™ RSW-anlegg og ventilstyring til fiskefartøyet "Unstad Junior" fra Vestvågøy. Første uken i oktober ble anlegget igangkjørt, og fartøyet kunne legge fra kai med nytt kjølesystem ombord.

CO2PRO™RSW70 - fiskefartøyet "Lofothav" (2019)

Proff Kulde har levert nytt miljøvennlig CO2PRO™ RSW-anlegg, samlestokk og ventilstyring til fiskefartøyet "Lofothav". Det er selskapet Håkonsen Fiskerier AS og reder Håkon Håkonsen som står for driften av fiskefartøyet med hjemmehavn i Vestvågøy kommune.

CO2PRO™RSW70 - fiskefartøyet "Mea" (2019)

I 2019 leverte Proff Kulde nytt miljøvennlig CO2PRO_RSW™-anlegg til fiskefartøyet "Mea" og reder Runar Hansen hjemmehørende i Øksnes kommune.

CO2PRO™RSW70 - fiskefartøyet "Sofie" (2018)

I 2018 leverte Proff Kulde nytt miljøvennlig CO2PRO™ RSW-anlegg til det 12.99 meter lange nybygget "Sofie" som er bygget ved Grovfjord Båtbyggeri og prosjektert av NSK Ship Design i Harstad. Fiskefartøyet driftes av brødrene Leif Einar og Bjørn Karlsen fra Svolvær.

"Sofie" var sammen med fartøyet "Lofotværing" pilotkunde i utviklingsprosjektet til Proff Kulde som ble støttet av Innovasjon Norge under miljøteknologiordningen i perioden 2017/2018.

Grovfjord Båtbyggeri

Nyhetsarkiv Innovasjon Norge 2018 - Holder fisken kald med kjøleanlegg

Servicepartner for Holmøy Maritime/ Rederiet Prestfjord (2021)

Proff Kulde er stolte over å ha vært kuldeteknisk servicepartner for Holmøy Maritime i mange år, spesielt knyttet til flere av trålerne i rederiet Prestfjord.

Holmøy Maritime er et administrasjons-selskap som administrerer alle aktivitetene i organisasjonen. Hovedaktivitetene er drift av trålere og oppdrett av atlantisk laks. Rederiet Prestfjord har fire moderne trålere med til sammen 12 kvoteenheter for hvitfisk og reker.

Holmøy Maritime

Samarbeid med Lofoten Hydraulikk (2020)

Proff Kulde inngikk en samarbeidsavtale med Lofoten Hydraulikk AS i 2020 om leveranser av styresystemer til hydraulikk-løsninger. Jon Nybø og Per Hovde gikk sammen om etableringen av Lofoten Hydraulikk i 2011. Selskapet har hovedfokus på produksjon av hydraulisk dekksutstyr for kyst- og havfiskeflåten.

Selskapenes samlokalisering i Osan gjør det naturlig å samarbeide. Selskapene jobber gjerne på de samme båtene, som har mulighet for å legge til ved kaipiren utenfor de gamle lokalene til Lofoten Pelagiske. Samlet omsetter Proff Kulde og Lofoten Hydraulikk for rundt 50 millioner kroner, og er viktige bidragsytere til den maritime industrien.

Lofoten Hydraulikk AS

Proff Kulde med produktomtale på The Explorer (2020)

RSW-løsningen til Proff Kulde ble i 2020 publisert på nettstedet The Explorer som er en markedsplass som kobler norske bedrifter med et internasjonalt marked.

På sikt har Proff Kulde ambisjoner om å levere sine kulde- og varmeanlegg også til internasjonale kunder.

Innovasjon Norge - Om The Explorer

Proff Kulde - produktomtale på The Explorer

Proff Kulde er Miljøfyrtårnsertifisert 2020

Proff Kulde ble sertifisert av Stiftelsen Miljøfyrtårn 2. april 2020, og er stolte over å være ett av rundt 20 selskaper i Vågan kommune som har valgt å implementere dette som verktøy for miljøledelse.

Vi har de siste årene fokusert sterkt på innovasjon og bærekraftig miljøteknologi, og synes det var på tide å få på plass denne sertifiseringen!

Stiftelsen Miljøfyrtårn

Proff Kulde er Gasellebedrift 2020

Proff Kulde er én av totalt 5 bedrifter fra Vågan kommune som kan tittelere seg som Gasellebedrift 2020.

Dagens Næringsliv har kåret landets mest fremgangsrike bedrifter siden 2003. I år delte Proff Kulde æren av å bli Gasellebedrift med 4 andre selskaper fra Vågan kommune: Havbryn AS, Lofoten Elektro AS, Northern Alpine Guides AS og Småen AS.

Kriterier for gasellebedrifter

  • Levert godkjente regnskaper

  • Minst doblet omsetningen over fire år

  • Omsetning på over en million kroner første år

  • Positivt samlet driftsreultat

  • Unngått fallende omsetning

  • Vært aksjeselskap

DNGaselle

Oppgradering av styresystemer Pelagia Lødingen (2019)

Proff Kulde leverte i 2019 oppgraderinger knyttet til styresystemer hos Pelagia Lødingen.

Vi har bistått Pelagia i Lødingen gjennom mange år med flere ulike kuldetekniske oppdrag, som også inkluderer overhaling av kompressorer, overhaling av ventiler, samt øvrig materiell og og support på frysesystemene.

Pelagia er en av de mange viktige kundene som Proff Kulde har innenfor fiskeproduksjon, og sørger for livsviktig sysselsetting langs kysten vår.

Pelagia Lødingen

Ny styretavle til Hopen Fisk (2019)

Proff Kulde har i 2019 og 2020 levert ny styretavle og automasjonstjenester til NH3 frysemaskineri hos fiskemottaket Hopen Fisk.

Proff Kulde har levert kuldetekniske løsninger til Hopen Fisk i mange år, og vi utførte også en større oppgradering av frysemaskineriet i 2018.

Hopen Fisk AS er en moderne fiskeindustribedrift lokalisert i Hopen, midt i Lofoten. Selskapet tar imot sild, torskerogn, biprodukter, blåkveite og hvalkjøtt. Hopen Fisk har også en butikk som er åpen i sesonger.

Hopen Fisk AS

Komplette kjøle- og fryserom Thon Hotel Lofoten (2017)

Leveranse av komplette kjøle- og fryserom til Thon Hotel Lofoten i Svolvær.

Proff Kulde har de siste årene vært servicepartner med Thon Hotel Lofoten. I tillegg til å følge opp kjøl-/fryserom har vi levert diverse annet utstyr, samt utført nødvendig vedlikehold og reparasjoner på materiell og utstyr.

Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til på havnen i Svolvær, midt i hjertet av Lofoten.

Thon Hotel Lofoten

Komplette kjøle- og fryserom Svolvær VGS (2015)

Leveranse av komplette kjøle- og fryserom til Svolvær Videregående Skole.

Aust-Lofoten videregående skole

Komplette kjøle- og fryserom Lofoten Folkehøgskole (2015)

Leveranse av komplette kjøle- og fryserom til Lofoten Folkehøgskole i Kabelvåg.

Lofoten Folkehøgskole

Klimalager for tørrfisk til H Sverdrup AS (2017)

I 2017 leverte Proff Kulde nytt klimalager for lagring og ettertørking av tørrfisk til H Sverdrup AS på Reine. De siste årene har vi i tillegg utført kuldeteknisk vedlikehold og service knyttet til fryselager og og annet ustyr som for eksempel ismaskin.

H. Sverdrup er en familiebedrift som driver produksjon av tørrfisk, saltfisk og ferskfisk. Sverdrup-familien startet produksjon av fiskeprodukter på Reine allerede i 1874. I dag blir det drevet av fjerde og femte generasjon.

H. Sverdrup AS

Is-maskin til Kleppstadfisk AS (2016)

Leveranse av 5t/24h ismaskin til Kleppstadfisk AS på Kleppstad.

Innfrysningsanlegg Lofoten Blue Harvest AS (2018)

Leveranse av innfrysningsanlegg for innfrysning av tang og tare til makroalgeprodusenten Lofoten Blue Harvest.

Lofoten Blue Harvest er en dedikert produsent av den beste taren fra våre lokale stammer av arktisk tare, dyrket for å sikre høyeste kvalitet og en bærekraftig produksjon, slik naturen har skapt den, rå, smakfull og vakker.

Lofoten Blue Harvest AS

Fryserom til Futurum Seafood AS - Vaag Seafood (2021)

Proff Kulde har levert nytt fryserom til Futurum Seafood AS sin lokasjon i Henningsvær.

Vi har tidligere levert hurtiginnfrysningsanlegg for innfrysning av vakuumpakket fiskefilet.

Henningsvær-selskapet startet i 2017 produksjonen av eksklusiv torskefilet i Henningsvær. Selskapet produserer og selger sine produkter under merkenavnet Vaag. Futurum Seafood eies av Futurum Capital AS i Oslo, eid av Harald Dahl.

Vaag Seafood

Etablering i Tromsø og navnebytte

Proff Kulde har endret navn til Tempia og etablert seg med avdelingskontor i Tromsø.

Varmepumpeanlegg til Framnessmolt AS (2018)

Leveranse av 320kW ammoniakk varmepumpeanlegg kompakt bygget i egen maskinromscontainer til smoltanlegget på Kleppstad.